אמנם לבדיקת דיקור מי שפיר יש סיכונים, אך יחד עם זאת הבדיקה הזו יכולה לאתר לא מעט בעיות או סיכונים אפשריים, ולכן נשים רבות היום שוקלות דווקא לבצע דיקור מי שפיר פרטי ולקבל את הוודאות לגבי בריאותו של העובר שלהן.
מתי באמת כדאי לבצע את הבדיקה הזו? מה חשוב לדעת לפני שמקבלים את ההחלטה הזו? קראו את המאמר הבא ותמצאו את התשובה.
מתי מומלץ לבצע דיקור מי שפיר פרטי או ציבורי?
על פי ההנחיות של משרד הבריאות, אשר מאשר בדיקות דיקור מי שפיר בבתי החולים הציבוריים, רק נשים מעל גיל 35, אשר התוצאות של בדיקת החלבון העוברי שלהן לא היו תקינות ויש להן רקע משפחתי של מחלות גנטיות או ממצאי בדיקות לא תקינים יוכלו לבצע את בדיקת מי השפיר. יחד עם זאת, ישנן לא מעט נשים אשר אמנם לא נכללות בקבוצת הנשים הזו אבל מעדיפות לקבל את הוודאות שמקנה הבדיקה הזו ולכן פונות לביצוע דיקור מי שפיר פרטי.
בדיקת דיקור מי שפיר מאפשרת לקבל תמונת מצב ברורה ומדוייקת לגבי בריאותו של העובר, וניתן לבחור גם בבדיקות גנטיות אשר סוקרות את כל רצף הדי.אנ.אי אשר מעניקות תשובות חד משמעיות ונותנות להורים את השקט הנפשי והידיעה הברורה באשר למצבו של העובר.
מתי כדאי לבצע דיקור מי שפיר?
בדיקת דיקור מי שפיר פרטי או ציבורי יש לבצע בין השבוע השישה עשר להיריון לבין השבוע העשרים להיריון. לא כדאי לחכות עד השבוע העשרים אלא לבצע את הבדיקה כמה שיותר מוקדם בטווח הזמן האפשרי בכדי לקבל בזמן את התוצאות המתאימות.
קבלת ההחלטה היא בסופו של דבר של האם עצמה, ובכדי לקבל החלטה נכונה עליה לשקול את כל האפשרויות, הסיכונים מול הסיכויים ואף להתייעץ עם רופאים מומחים, בין אם בקופת החולים או בין אם במסגרת פרטית, בכדי לדעת האם אכן יש סיבה לבצע את הבדיקה הזו או האם יש צורך אמיתי בביצוע שלה. במידה וכן, חשוב לפנות אל רופאים מקצועיים המתמחים בתחום.