החיים המודרניים נוחים מאוד ונעימים מאוד, ופותחים בפנינו מגוון רחב של אפשרויות. יחד עם זאת החיים במאה ה-21 גם חושפים אותנו לגורמים שונים מסוכנים עבורנו – ובפרט למתכות כבדות. בדיקת מתכות בגוף מספקת תמונת מצב עדכנית ואמינה לגבי הנוכחות של חומרים לא רצויים כגון כספית, עופרת או קובלט בדם, בחלל הפה ובאיברים ומערכות נוספים.
אילו נזקים גורמות מתכות כבדות בגוף האדם?
לכל אדם יש בגוף רמה מסוימת של מתכות כגון ניקל, זהב וכספית. כשהמינון נמוך מאוד, הגוף מצליח להתמודד. כשהכמות גדולה מדי, התוצאה תהיה מחלות ונזקים שונים. בין השאר אתם עלולים לסבול מאלרגיות, אסתמה, כאבי ראש, כאבים במפרקים, נשירת שיער וחולשה. תופעה נפוצה נוספת במקרים אלה היא ירידה בתפקוד המוחי והיפראקטיביות, במיוחד אצל ילדים. בדרך כלל גם המערכת החיסונית נחלשת.
למה יש לנו בגוף מתכות כבדות?
יש לא מעט מוצרים שבהם ישנה נוכחות של מתכות כבדות מזיקות – מוצרים שיש בכל בית כמעט. כך למשל שימוש במחבתות מאלומיניום באיכות נמוכה עלול להוביל לחדירת חלקיקי מתכת זעירים אל האוכל, ומשם אל הגוף. במזון מעובד יש מתכות כבדות, אכילת דגים תורמת אף היא להעלאת כמות המתכות בגוף, ועוד הרגל מזיק הוא עישון. מעבר לתזונה מאוזנת מפחית את הסיכון אבל עד שהגוף מתנקה כדאי לבצע בדיקת מתכות.
איך מתבצעת בדיקת מתכות?
יש מספר דרכים לבצע בדיקת מתכות כבדות בגוף. דרך אחת היא באמצעות בדיקת שתן, וזאת מפני שהוא מכיל תוצרים של אותן מתכות מזיקות. דרך נוספת היא לבחון את מצב השיער והציפורניים – שניהם סופגים מתכות מכל הסוגים, ולכן הבדיקה שלהם מספקת אינדיקציה טובה מאוד לגבי מצבכם (ולא רק לגבי מתכות, אלא גם לגבי הכמויות הרצויות של ויטמינים ומינרלים). בדיקת רוק מאפשרת לזהות מתכות כבדות בחלל הפה.
לכל אדם שסובל מחולשה, כאבי ראש, אלרגיות, נשירת שיער או ירידה כללית בתפקוד ללא הסבר כדאי לבצע את בדיקת המתכות. המלצות נוספות הן כאמור שינוי הרגלי תזונה לא נכונים וגם הקפדה על רכישת בשמים לגבר ממקורות אמינים ואיכותיים, כך שהם לא יכילו אלמנטים בעייתיים.